Sirpa

sirpa-kuva-1-1Vuoden 2016 alussa päätin heittäytyä täysillä kahden intohimoni, yhteiskunnallisen vaikuttamisen ja opiskelun pariin. Jäin työpaikastani vuodeksi vuorotteluvapaalle jotta saisin aikaa ajattelulle ja rauhoittumiselle, tai niin ainakin arvelin.

Valtuuston varapuheenjohtajana, kestävän kehityksen ohjelmaryhmän puheenjohtajana ja HSL:n hallituksen varapuheenjohtajana olen monen kiinnostavan asian ytimessä. Kun tähän yhdistyy luottamustoimi EU:n Alueiden komiteassa ja jatko-opiskelu Aalto yliopistossa on tekemistä riittänyt. Toisaalta tekemiset nivoutuvat saman asian, kestävän kehityksen ja vihreämmän tulevaisuuden ympärille, ja siksihän tämä on niin innostavaa.

Asumme yrittäjäpuolisoni kanssa Espoon Jupperissa, vanhempi tyttäremme Jasmine on väitellyt kotimaisesta kirjallisuudesta ja kuopuksemme Iris valmistui tradenomiksi ja asuu iloksemme Espoossa. Vapaa-aikaa vietämme perheen kanssa Hauholla vanhassa hirsitorpassa, jota kunnostamme perinteitä kunnioittaen.

Olen ollut kaupunginvaltuutettu vuodesta 1996 ja toiminut mm. teknisen lautakunnan puheenjohtajana, kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja ja myös konsernijaoston puheenjohtaja. Tällä valtuustokaudella olen ollut valtuuston 1. varapuheenjohtaja ja johdan Kestävän kehityksen ohjelmaryhmää.

Uuden valtavan kiinnostavan haasteen äärelle pääsin viisi vuotta sitten aloittaessani Euroopan Unionin alueiden komitean jäsenenä. Olen Suomen yhdeksänjäsenisen valtuuskunnan ainoa vihreä jäsen ja vastuullani ovat ympäristö – ja luonnonvaravaliokunnat. Ympäristövaliokunnan varapuheenjohtajana olen päässyt kertomaan Brysselin kokouksissa Espoon kestävän kehityksen ansioista. Espoo valittiin Euroopan kestävimmäksi kaupungiksi 140 kaupungin joukossa ja siitä saavutuksesta on oikeus olla ylpeä.

 

Ota yhteyttä,

Sirpa Hertell 050- 56 66 818
sirpa.hertell@vihreat.fi

 

 

sirpa-kukitusEspoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Maria Guzenina (sdp) ja ensimmäinen varapuheenjohtaja Sirpa Hertell (vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markus Torkki (kok).