Sirpa

Sujuvaa yhteistyötä yli puolue-, kunta- ja Euroopan rajojen

Olen ollut Espoossa kaupunginvaltuutettuna yli viisi vaalikautta ja toiminut mm. teknisen lautakunnan puheenjohtajana, kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtajana ja konsernijaoston puheenjohtajana. Tällä valtuustokaudella olen saanut johtaa Kestävä Espoo -ohjelmaryhmää ja vihreiden valtuustoryhmää sekä toimia HSL:n varapuheenjohtajana ja Kuntaliiton hallituksen varajäsenenä.

Valtavan kiinnostavaa kansainvälistä luottamustehtävää sain hoitaa kymmenen vuotta, vuosina 2010–2020, kun toimin Euroopan Unionin Alueiden komitean jäsenenä Suomen yhdeksän jäsenisen valtuuskunnan ainoana vihreänä. Vastuullani olivat ympäristö- ja luonnonvaravaliokunnat.

Ympäristövaliokunnan varapuheenjohtajana pääsin usein kertomaan Brysselin kokouksissa Espoon kestävän kehityksen ansioista. Espoo on valittu Euroopan kestävimmäksi kaupungiksi 140 kaupungin joukosta ja siitä saavutuksesta on jokaisella espoolaisella oikeus olla ylpeä.

Muutama vuosi sitten valmistuin kiinteistötalouden diplomi-insinööriksi Aalto-yliopistosta. Opiskelu ”vähän” varttuneempana oli todella innostavaa ja motivoivaa, varsinkin kun sekä politiikka että opiskelu nivoutuivat saman asian, kestävän kehityksen ja vihreämmän tulevaisuuden ympärille.

Asumme puutarha-alalla toimivan yrittäjäpuolisoni kanssa Espoon Jupperissa. Tyttäremme Jasmine ja Iris perheineen ovat elämässämme kaikkein tärkeintä ja lapsenlapsen saaminen on  ollut suunnaton onni. Vapaa-aikaa vietämme perheen ja ystävien kanssa Hauholla vanhassa hirsitorpassa, jonka siirsimme Espoosta, Aurora Karamzinin omistuksessa olleen Dalsvikin kartanon mailta ja kunnostimme perinteitä kunnioittaen.

Uskon, että poliittisesta kokemuksestani yli puolue-, kunta- ja Euroopan rajojen on hyötyä valtuustotyössä espoolaisten hyväksi, siksi olen ehdolla valtuustoon.

Ota yhteyttä,

Sirpa Hertell 050- 56 66 818
sirpa.hertell@vihreat.fi

 

sirpa-kukitusEspoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Maria Guzenina (sdp) ja ensimmäinen varapuheenjohtaja Sirpa Hertell (vihr.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markus Torkki (kok).