Kestävän kehityksen ohjelma

sirpa-luontoesite
Espoon luontopalveluesitteessä 
pohdin luontovuosikyselyn tuloksia: espoolaiset arvostavat luontoa ja ovat osallistuneet ahkerasti teemavuoden tapahtumiin. Voit myös lukea koko Espoon luontopalvelutesitteen!

 

Talouselämä-lehden liitteessä kerroin, kuinka kasvava Espoo tarvitsee uusia innovaatioita ja pyrkii mm. kohti päästötöntä joukkoliikennettä.talouselama

 

 

 

29.12.2016: Kuntatekniikka-lehti kirjoitti joulukuussa Marrakechin ilmastohuippukokouksesta mm. seuraavaa: ”Espoo tekee Hertellin mukaan ilmastoasioissa intensiivistä yhteistyötä yritysten kanssa ja kytkee asukkaita mukaan. Ilmastonmuutos näkyy jo matalien rantojen ja rantarakentamisen Espoossa.” Lue koko juttu täältä: kuntatekniikka-lehti.

kuntatekniikka-pieni

 

 

 

 

Espoon kaupungin sivuilla kirjoitettiin 15.11.2016 Marrakechissa käydyistä ilmastonmuutosneuvotteluista:

marrakesh-ryhma-640x360-px”Summit-tapahtumaan osallistunut Espoon kestävän kehityksen ohjelman puheenjohtaja Sirpa Hertell, joka toimii myös EU:n alueiden komitean ympäristö- ja energia-asioita hoitavan ENVE-valiokunnan varapuheenjohtajana, korosti kansainväliselle lehdistölle, että Espoo on jo nyt Euroopan 140 kaupungin joukossa valittu taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristöllisesti kestävän kehityksen johtavaksi kaupungiksi. ”Haluamme näyttää mitä kaupungin, yliopistojen, yritystoiminnan ja kuntalaisten yhteistyöllä on saavutettavissa. Meillä onkin valmistumassa EU-tasolle tarkoitettu kuvaus ja toimenpideohjelma Espoo Innovation Garden – kestävän kehityksen edelläkävijänä.” Lue koko juttu Espoon sivuilta!

 

3.6.2016: Espoo sai tunnustusta vaikuttavasta työstä kestävän kehityksen parissa!

”Espoo oli ensimmäinen kaupunki, joka liittyi mukaan Suomen kestävän kehityksen yhteiskuntasitox-keke-kesäjuhlat (11)umukseen. Kaupungin eri yksiköt, yhtiöt ja verkostot ovat lähteneet mukaan omilla käytännön toimenpiteillään. Näillä suurilla ja pienillä teoilla toteutetaan Espoo-tarinan tavoitetta vastuullisesta edelläkävijyydestä.” Lue koko juttu Espoon sivuilta! Katso myös kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumusta käsittelevä video, jossa kerron kestävästä kehityksestä Espoossa – osuuteni alkaa kohdasta 2.55!

Kuvassa Pasi Laitala, Sirpa Hertell ja Helena Kyrki.