Länsimetron käynnistys ei ole sujunut ongelmitta. Liian monen matkustajan matka on pidentynyt ja ruuhkautunut. Nyt on käynyt ilmi, että matkustajanousujen määrät ovat olleet jopa 25 prosenttia ennakoitua suurempia.

– Vaadimme heti selvitystä, miten matkustajamäärä on arvioitu näin alakanttiin. Ei voi olla niin, että metroihin ja liityntäbusseihin ei mahdu ja samalla metroradan varteen rakennetaan koko ajan lisää asuntoja, sanoo HSL:n varapuheenjohtaja Sirpa Hertell.

HSL:n hallituksen vihreä ryhmä vaatii, että HSL:n pitää olla valmis tekemään muutoksia ja korjauksia liikenteeseen nopeasti.

– Käyttäjämäärien perusteella vaikuttaa siltä, että jokainen metrojuna pitäisi jo nyt ajaa Matinkylään saakka. Lisäksi liityntäbussien reittejä ja aikatauluja pitää säätää kohdilleen ja katsoa, voidaanko liikennevaloetuuksilla ja muilla ratkaisuilla nopeuttaa liityntäbusseja. Jos nämä ratkaisut eivät auta, pitää olla valmiutta avata myös suoria bussilinjoja Länsiväylää pitkin, sanoo HSL:n hallituksen jäsen Ville Ylikahri Helsingistä.