Jätin viime viikolla kaupunginvaltuuston kokouksessa valtuustoaloitteen, jossa esitän Laaksolahden jäähallin purkamista. Halli on ollut tyhjänä viisi vuotta, joten olisi jo aika saada budjettiin rahat hallin purkamiseen. Tilalle voisi tulla mielellään uusi jäähalli tai muuta rantamaisemaan sopivaa toimintaa. Aloitteeni keräsi valtuustossa paljon allekirjoituksia yli puoluerajojen, joten toivottavasti purkamiseen saadaan nyt vauhtia.

VALTUUSTOALOITE LAAKSOLAHDEN JÄÄHALLIN PURKAMISEKSI

Laaksolahden jäähalli on Espoon kaupungin rakentama ja omistama jäähalli, joka sijaitsee Laaksolahdessa, Pitkäjärven rannassa. Halli on toiminut niin jääkiekko- kuin taitoluisteluseurojen harjoitushallina ja kilpailujen areenana. Hallin rakenteissa todettiin heikkenemistä ja vastaavanlaisia halleja jopa sortui, joten Laaksolahden halli laitettiin käyttökieltoon vuonna 2012. Sulkemisen jälkeen halli on seisonut lähes käyttämättä jo viisi vuotta, lukuun ottamatta viereisen harjoitushallin jääkoneiden säilytystiloja.

Laaksolahden asukkaat ovat odottaneet hallin purkamista jo vuosia, mutta hallin purkaminen ei sisälly Espoon kaupungin investointiohjelmaan. Pitkäjärven uimaranta-alue ja suosittu avantouintilaituri pitää saada asukkaille tarpeelliseen liikunta- ja virkistyskäyttöön, sillä ränsistyvä jäähalli ei ole houkutteleva ulkoiluympäristö. Vanhan jäähallin tilalle voitaisiin rakentaa ainakin tekojäärata, ellei uuden hallin rakentaminen ole mahdollista, sillä jääliikunta-ajasta on Espoossa jatkuva pula. Pitkään tyhjänä oleva jäähalli muodostaa myös terveys- ja turvallisuusriskin, joten sen purkaminen pitää aloittaa mahdollisimman pian.

Sirpa Hertell, vihr.

Voit lukea jutun aiheesta Länsiväylästä!