Espoo on valittu Euroopan kestävimmäksi kaupungiksi 140 kaupungin joukosta. Vihreiden johdolla Espoolle hyväksyttiin kunnianhimoinen ilmasto-ohjelma – nyt se pitää toteuttaa, joten vaadimme Fortumia korvaamaan kivihiilen uusiutuvilla energiamuodoilla ja energiansäästöllä vuoteen 2025 mennessä. Haluan Espoosta hiilineutraalin kaupungin!

Vihreässä Espoossa joukkoliikenne sujuu, ja haluan, että se on myös edullista, päästötöntä ja turvallista. HSL:n hallituksen varapuheenjohtajana olen mm. vaikuttanut joukkoliikenteen kaarimalliin, joka takaa edullisemmat bussimatkat suurelle osalle espoolaisista. Jatkossa halvemman kaaren alueelle on sisällytettävä myös Kivenlahti ja Espoon keskus. Espoossa on otettu käyttöön ensimmäisenä Suomessa pikaladattava sähköbussi, lisää sähköbusseja tarvitaan metron liityntäliikenteeseen. Olen tehnyt Johanna Karimäen kanssa aloitteen koululaisten ilmaisista bussimatkoista luokkaretkille espoolaisen kulttuurin pariin.

Bussilla voisi matkustaa myös retkelle vaikkapa Träskändan kartanoon, jonka avaaminen kaikille espoolaisille on minulle monivuotinen unelma. Sitä ennen voivat luokkaretkeläiset matkustaa vaikka viereiseen Pikku-Auroran taidetaloon, jonka kunnostamista edistin aktiivisesti toimiessani Teknisen lautakunnan puheenjohtajana. Kulttuurin pariin pääsee myös lähikirjastossa, jonne voi mennä aina iltakymmeneen asti niin lehtiä lukemaan kuin opiskelemaankin. Kulttuurinharrastajien helmi, Espoon teatteri on odottanut omaa teatteritaloa tai vähintään uusia tiloja, ja on ne ansainnut. Kaipaan selvitystä, minne Tapiolaan kaavaillun teatteritalon suunnitemat ovat unohtuneet?

Espoolaiset arvostavat kotikaupunkinsa luonnonläheisyyttä. Lähipuistoilla ja -metsillä on myös suuri sosiaalinen merkitys. Espoossa koululaisten rakkaimmat lähimetsät on merkitty erityiselle kartalle, jotta niiden hoitotoimenpiteet ottavat luonnon monimuotoisuuden huomioon. Tein esityksen 550 metsähehtaarin suojelemiseksi Espoossa, kun Espoo täytti 550 vuotta, aloite hyväksyttiin ja metsät suojeltiin nykyisten ja tulevien sukupolvien iloksi.

Minulle ovat tärkeitä paitsi espoolaiset koululaiset, myös heidän isovanhempansa. Haluan, että jokaiselle vanhukselle taataan onnellinen ja turvallinen vanhuus, ja siksi haluan, että kunta järjestää senioriasukkaalleen turvallisen hoitopaikan riittävän nopeasti. Lähes 90-vuotias isäni sai vasta viimeiseksi elinkuukaudekseen viihtyisän ja turvallisen hoitopaikan, jossa hän ehti vielä hetken nauttia onnellisesta vanhuudesta.