Espoon vihreiden sivuilla kirjoitin valtuuston kokouksesta.

VALTUUSTON KOKOUS 23.5: ARVIONNISSA VIIME VUODEN TALOUS JA ILMAISEN EHKÄISYN TARVE
Valtuustokeskustelu alkoi tarkastuslautakunnan arviointikertomuksesta, joka innoitti valtuuston puhumaan innokkaasti kauniista kevätillasta huolimatta. Tarkastuslautakunta arvioi vuosittain sitovien tulostavoitteiden toteutumista arviointikertomuksessaan. kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Tiina Elo peräänkuulutti parempaa johtamista ja nosti kolme keskeistä asiaa, ensimmäisenä työllisyyspalveluiden hoidon, joka kaipaa kipeästi uusia ratkaisuja. Arviointikertomuksessa ehdotetaan työllisyyden hoidon strategian laatimista ja sitä todella tarvitaan. On järjetöntä, että kaupunki maksaa Kelalle pitkäaikaistyöttömistä vuosittain liki 20 miljoonaa euroa sen sijaan, että raha käytettäisiin pitkäaikaistyöttömien työllistämiseen. Toiseksi Tina Elo muistutti, että hyvinvointijohtamisen tulee olla kuntajohtamisen ydintä. Hyvinvointijohtamisen merkitys tulee korostumaan sote-uudistuksen myötä, kun kunnille jää vastuu terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä. Kolmantena Elo nosti esiin Espoon Asuntojen tilanteen. Espoon Asunnot valittaa tonttipulaa, mutta teknisen toimen johdon mukaan tonttipula ei ole ongelma. Päättäjänä minua ei kiinnosta se, kumpi on oikeassa, vaan se, että asuntoja syntyy valtuuston asettaman tavoitteen mukainen määrä, sanoi Tiina Elo kaupunginvaltuustossa.

 

Lue koko juttu!